f
Filozofija kuhinje
Filozofija kuhinje

Filozofija jedne kuhinje

Filozofija restorana Morgan je nuditi svojim gostima samo jela spremljena sa sezonskim namirnicama. Tradicionalne recepture koje su naše ”none” koristile reinterpretirane na moderan način. Tako u jesen gosti mogu kušati razna jela na bazi gljiva, tartufa i divljači (vepar, srna, fazan, šljuke, zec) a u proljeće neizbježne su šparoge, svježa skuta i špaleta na ulju, i naravno sve sa domaćom tjesteninom.

U restoranu se mogu poslužiti do 40 gostiju, dok ljeti gosti mogu uživati na vanjskoj terasi , sa pogledom koji puca na sve strane, preko vinograda i zelenih šumaraka, sve do mora. Konoba Morgan upisana je u važne nacionalne i internacionalne enogastronomske vodiče kao što su Gault Millau, Veronelli, Dobri Hrvatski restorani a preporučuje je i MICHELIN vodič od 2017. Već godinama među najboljim istarskim i hrvatskim restoranima. Dobitnik priznanje IQ za Istarsku kvalitetu i od Agencije Za Ruralni Razvoj Istre –AZRRI- za korištenje mesa istarskog goveda, Boškarina.

Morgan – Istarski san

Istarski san nastaje iz ljubavi u njenom najširem smislu. Ljubav jedne vrlo povezane obitelji koja već dugo zavodi i iznenađuje vjernu klijentelu koja se kroz godine vraća u taj jednostavan ali elegantan restoran da ukusi tradicionalne ali i moderne istarske recepte.
philosophy3
Nevjerojatno da je prošlo toliko godina, od 1998, od kad su Darinka i Joško potpalili prvu peku, kad su pripremili prve fuže sa pijetlom i njoke sa srnetinom. Na kraju vrijeme odlučuje i omogućuje da nakon svih ovih godina još uvijek postoji želja da se na stol donesu ovi okusi

osjećaji i zanos prema ovoj siromašnoj kuhinji čiji su glavni sastojci povijest, trud i ponos…Taj ponos i danas pronalazimo u sinu Marku i kćeri Ani. Oni su zasigurno unijeli inovacije, nove načine, nove recepte sa poštovanjem prema sastojcima i tradiciji, pokušavajući pronaći posebna vina i najoriginalnije načine da bi još više uzdigli ovu jednostavnu ali dobru Istarsku kuhinju. Poznavanjem lokacije, tradicije, okusa i magije mjesta, pokrenula se želja za razvijanje, spajanjem tradicionalnog i modernog, lokalnog i internacionalnog. Restoran Morgan ima cilj postati sinonim za ljude koje imaju naviku vraćati se opčinjeni magijom mjesta i pruženom kvalitetom.

Restoran Morgan u Brtonigli mali je obiteljski restoran
Restoran Morgan u Brtonigli mali je obiteljski restoran koji nudi isključivo sezonsku hranu, oduvijek svježih namirnica, pripremljenu na tradicionalan ali i moderan način O vrhunskoj kvaliteti usluge i umijeću pripravljanja jela dovoljno govori činjenica da je restoran Morgan več godinama na glasu kao jedan od najboljih istarskih i hrvatskih restorana te je uključen u brojne hrvatske i međunarodne eno-gastronomske vodiče iz kojih valja izdvojiti Michelin, Gault Millau, Veronelli i Dobre hrvatske restorane.
juha

Otvoreno:
12:00  – 22:00

Ponedjeljkom zatvoreno