Restoran Morgan
Restoran Morgan

d
ukusna jela
g
vina
d
ugodan ambijent
d
Najbolja usluga
Kvaliteta - zaštitni znak restorana Morgan

Restoran Morgan

Na brdu iznad Brtonigle, makadamskim putem kroz vinograde i polja, put vas vodi do modernog restorana Morgan koji se ponosi tradicionalnom kuhinjom i živi svoj - istarski san. Moderno dizajniran interijer i intimna atmosfera unutrašnjosti lokala u kontrastu je sa šarenom i živopisnom terasom s koje puca predivan pogled na zelenilo našega najvećeg poluotoka.

Jelovnik je sveden na vrlo malo naslova, što u biti i je nit vodilja obiteljskog tima, koji od prvog dana vodi Morgan - kuha se samo ono što su i kako su jele naše none. Nema tu razbacivanja klasičnim jelima u ponudi "ekspres" restorana: sezonska juha (šparoge), goveđa i lovačka, a nakon toga ravioli, rižoto, fuži s kokoškom, njoki sa srnom, kao i sve vrste rezanaca na koje su ponosni - jer ih prave u svojoj kuhinji. Velika se pozornost posvećuje hrani koja dolazi iz okolice i trude se pratiti godišnja doba, odnosno onako kako šuma i priroda dišu.

Morgan je prije svega mesni restoran i ponosi se svojim fiorentinama, teletinom, pijetlovima, raznim pekama. Svakako treba probati lovačku juhu koja izgleda puno i bogato kao torba Sport Billyja. U njoj je doslovno - sve. Dobro, osim vrhnja... Veprovina, kobasica, gljive, više vrsta povrća koje joj daje savršenu kiselinu, idealna stvar za mamurluk. Kad mislite da ste nabrojili sve povrće, tada još zagrabite masline i kapare! Kompletan obrok.

Između veprovine i fuža s tartufima prevladao je glas razuma, to jest vrlo decentnoga konobara koji je preporučio netom gotove teleće obrazine u šugu s domaćom tjesteninom - bigolima. Rijetko kvalitetni deblji špageti i kao duša mekano meso u jakom saftu. Vrhunski užitak za umornog nahodanog lovca, baš kao i desert - krostata s višnjom, koja se nudi uz čokoladnu tortu, jagode na više načina i gibanicu. I dolazi - bez maka.

Dobro, izvrsno

istarska klasika

Morgan je idilično mjesto sa savršenim pogledom, ne pretjerano skup, a opet itekako zanimljiv restoran. Obvezno s divljači spojite njihov merlot iz vinograda na koji vam puca pogled, ostavite brige sa strane i doživite - pravi istarski san. Sigurno ćete se vratiti!

Od 2009., kad je restoran počeo s radom, u ponudi je istarska tradicionalna kuhinja. Mnogo jela je na bazi divljači, a uz divljač u ponudi su gljive, šparoge... Nevjerojatno da je prošlo više od deset godina otkad su Darinka i Joško potpalili prvu peku, kad su pripremili prve fuže sa pijetlom i njoke sa srnetinom. Na kraju vrijeme odlučuje i omogućuje da nakon svih ovih godina još postoji želja da se na stol donesu ovi okusi, osjećaji i zanos prema tradicionalnoj kuhinji čiji su glavni sastojci povijest, trud i ponos.

Konoba Morgan upisana je u važne nacionalne i internacionalne eno-gastronomske vodiče kao što su Gault Millau, Veronelli... Već godinama nalazi se među najboljim istarskim i hrvatskim restoranima.

Quailty retaurant Morgan
Elegantne boje i teksture

GALERIJA

Kvaliteta - zaštitni znak Konobe Morgan


Naći se u istarskoj Brtonigli u vrijeme ručka (ili večere) stavit će vas na slatke muke. To je jedno od onih mjesta gdje kvalitetna ponuda prelazi vaše mogućnosti za jedan dan. Tu su Astarea, San Rocco i konoba Morgan, od kojih je svako mjesto institucija za sebe. Ovaj puta odlučili smo se za konobu Morgan, koja nas je kopkala već neko vrijeme, legendom o kapetanu Morganu, a i kvaliteti koja je, kažu, zaštitni znak Morganovih. Neko vrijeme proveli smo tražeći ih po samoj Brtonigli, a onda nas je instinkt doveo do Bracanije živopisnom "bijelom cestom" do razbacane skupine kuća na brdu preko puta. Jedna od tih kuća decentno je, istodobno rustikalno i moderno, uređena konoba Morgan.

Kada zatopli do izražaja sigurno dolazi velika terasa, krasno uređeno dvorište i pogled koji puca na sve strane, ali sada je za to još ipak prerano. Bez obzira na to, unutrašnjost je ugodna, a kada se popune svi stolovi (što je redovita pojava, pa preko vikenda, čak i sada, u rano proljeće, svakako treba rezervirati) atmosfera je ugodna, bučna i živahna, kakva na takvom mjestu i treba biti.

izvor: gastro.hr

Fina, kvalitetna, jako dobra istarska klasika


Što se same ponude hrane tiče, dobrim dijelom ponavlja se istarska klasika. Fina, kvalitetna, jako dobra istarska klasika. Morgani uzgajaju vlastitu perad (pa se na jelovniku tako nalaze i specijaliteti s pijetlom), a dio obitelji rado odlazi u lov, što osigurava divlji dio mesne ponude. Tu je naravno i meso istarskog goveda, nezaobilazni istarski pršut, domaće kobasice i sušeni ombolo kućne proizvodnje. Tjestenina je također domaća, što je još jedan veliki plus. Sezonski će vas (ovih dana) razveseliti skuta, šparoge, a ono što morate probati ukiseljeni su patlidžani koji imaju puno bolji okus nego što izgledaju.

I sve je u konobi Morgan fino, ali bilo bi još bolje kada bi se odvažili na veće iskorake, na tragu fantastične lovačke lagano kisele juhe, pršuta pečenog u kruhu, raviola punjenih pijetlovim mesom i sličnim. Tada bi, osim samim uređenjem konoba Morgan od standardne ponude, osim neupitnom kvalitetom iskakala i nešto smjelijim, drugačijim jelima, koje bi vjerujem, i stalni posjetitelji (da ne kažem poklonici) znali cijeniti i voljeli kušati. Opći dojam: ugodan restoran sa visokokvalitetnom hranom tipičnom za konobe.

izvor: gastro.hr

eksterijer i interijer

GALERIJA RESTORANA

Posjetite Restoran & Hotel Morgan

kako do NAS

Hotel i Restoran Morgan Bracanija 1, 52474 Brtonigla, Istra

+385(0)52 774 520 Mail: info@morgan.hr

Otvoreno od : 12:00 – 22:00

Ponedjeljkom zatvoreno

Otvoreno:
12:00  – 22:00

Ponedjeljkom zatvoreno