HOTEL MORGAN
Upoznajte svijet beskompromisnog luksuza te doživite uzbudljive i neponovljive trenutke odmora! Odvažite se, ispunite svoje dragocjeno vrijeme zasluženim užicima i opustite se u zagarantiranoj udobnosti naše izuzetne Ville Morgan.
RESTORAN MORGAN
Restoran Morgan u Brtonigli mali je obiteljski restoran koji nudi isključivo sezonsku hranu, oduvijek svježih namirnica, pripremljenu na tradicionalan ali i moderan način. O vrhunskoj kvaliteti usluge i umijeću pripravljanja jela dovoljno govori činjenica da je restoran Morgan več godinama na glasu kao jedan od najboljih istarskih i hrvatskih restorana te je uključen u brojne hrvatske i međunarodne eno-gastronomske vodiče iz kojih valja izdvojiti Michelin, Gault Millau, Veronelli i Dobre hrvatske restorane.
MICHELIN Guide
U ovom svijetlom, jednostavno uređenom restoranu s izloženim vinskim bocama i prekrasnom terasom s pogledom na krajolik očekuje vas topla dobrodošlica. Obitelj Morgan vaši su domaćini i poslužuju tradicionalnu istarsku kuhinju, s naglaskom na jela od mesa. Obavezno probajte poznati istarski pršut i ukusnu domaću tjesteninu.
Gastro.hr
Upoznajte regiju vina, maslina i tartufa, vrhunske gastronomije, razvijene enokulture, autentičnog modela agroturizma i tradicionalno uspješnog obalnog turizma, ali i unutrašnji, zeleni dio Istre pun nasada maslina i vinograda, obiteljskih gospodarstava i vinarija.
jutarnji.hr
Tradicionalna kuhinja - klasična - tradicionalna Jednostavno uređeni restoran s izloženim vinskim bocama i predivnim pogledom na okolicu te terasom. Obitelj Morgan servira tradicionalnu istarsku kuhinju s naglaskom na meso. Specijaliteti su poznati istarski pršut i domaća tjestenina...
Kult Plave Kamenice
Subotnji smo ručak počeli najspektakularnijim istarskim couvertom svih vremena. Izvrsni konobar, koji zna sve o svakom detalji Morganove kuhinje i vinskog podruma, donio nam je pladanj domaćih muštardi, koje su sve redom bile jako dobre, a one od dunje i od luka upravo briljantne. Pašteta koju poslužuju uz muštarde bila je izvrsna. Ovako originalan couvert toliko nam je podigao raspoloženje, da smo postali sretni i zadovoljni prije nego što je stigla konkretna hrana...
Morgan
Istarski san
Istarski san nastaje iz ljubavi u njenom najširem smislu. Ljubav jedne vrlo povezane obitelji koja već dugo zavodi i iznenađuje vjernu klijentelu koja se kroz godine vraća u taj jednostavan ali elegantan restoran da ukusi tradicionalne ali i moderne istarske recepte.
Nevjerojatno da je prošlo toliko godina, od 1998, od kad su Darinka i Joško potpalili prvu peku, kad su pripremili prve fuže sa pijetlom i njoke sa srnetinom.
Na kraju vrijeme odlučuje i omogućuje da nakon svih ovih godina još uvijek postoji želja da se na stol donesu ovi okusi, osjećaji i zanos prema ovoj siromašnoj kuhinji čiji su glavni sastojci povijest, trud i ponos...Taj ponos i danas pronalazimo u sinu Marku i kćeri Ani. Oni su zasigurno unijeli inovacije, nove načine, nove recepte sa poštovanjem prema sastojcima i tradiciji, pokušavajući pronaći posebna vina i najoriginalnije načine da bi još više uzdigli ovu jednostavnu ali dobru Istarsku kuhinju.
Poznavanjem lokacije, tradicije, okusa i magije mjesta, pokrenula se želja za razvijanje, spajanjem tradicionalnog i modernog, lokalnog i internacionalnog.
Restoran Morgan ima cilj postati sinonim za ljude koje imaju naviku vraćati se opčinjeni magijom mjesta i pruženom kvalitetom.
izdvojeno iz jelovnika
Predjela
Istarski pršut
Selekcija sira
Carpaccio
tartar
Sezonski ravioli
Tartuf crni / Tartuf bijeli
Pečenje od pijetla
Ragu jelen / srna
Foie gras (med muškat)
Glavna Jela
Sezonska divljač
Obraz
Janjeći kotleti
Teleći file
Mladi odojak (flan)
Biftek gljive ili zeleni papar
Biftek tournedos
Fiorentina (T-bone)
Čokoladni souffle s tartufom
MORGAN
Filozofija restorana Morgan je nuditi svojim gostima samo jela spremljena sa sezonskim namirnicama. Tradicionalne recepture koje su naše ''none'' koristile reinterpretirane na moderan način. Tako u jesen gosti mogu kušati razna jela na bazi gljiva, tartufa i divljači (vepar, srna, fazan, šljuke, zec) a u proljeće neizbježne su šparoge, svježa skuta i špaleta na ulju, i naravno sve sa domaćom tjesteninom. U restoranu se mogu poslužiti do 40 gostiju, dok ljeti gosti mogu uživati na vanjskoj terasi , sa pogledom koji puca na sve strane, preko vinograda i zelenih šumaraka, sve do mora.
MORGAN
Filozofija restorana Morgan je nuditi svojim gostima samo jela spremljena sa sezonskim namirnicama. Tradicionalne recepture koje su naše ''none'' koristile reinterpretirane na moderan način. Tako u jesen gosti mogu kušati razna jela na bazi gljiva, tartufa i divljači (vepar, srna, fazan, šljuke, zec) a u proljeće neizbježne su šparoge, svježa skuta i špaleta na ulju, i naravno sve sa domaćom tjesteninom. U restoranu se mogu poslužiti do 40 gostiju, dok ljeti gosti mogu uživati na vanjskoj terasi , sa pogledom koji puca na sve strane, preko vinograda i zelenih šumaraka, sve do mora.